Zamanınızı Daha İyi Yönetmek İster misiniz..?

Bahar ayları ile birlikte artık iş yerinizde kalmak yerine daha çok dışarıda olmak istiyorsunuz…  Ama “hepsi birlikte de olmuyor, birini yaparken diğeri kalıyor” mu diyorsunuz? Aslında yoğun yaşam temposu içinde herkes daha fazla zamana ihtiyaç duyabiliyor. Bazen günlerin 24 saat olmasının yetmediğini bile düşündüğümüz olabiliyor. İşte size soru: Zamanınızı daha iyi yönetmek istemez misiniz? Bu yazıda size gün içi zamanınızı daha etkin kullanabilmeniz için bazı önerilerde bulunacağız…

Planlı Olun

Dikkati toparlamak ve verimli çalışabilmek için çalışma ortamı çok önemli. Masanızın üzerinde gereksiz kalabalık olmasın, mümkünse tek bir dosyanız olsun. Planlarınız için cep telefonunuzda veya bilgisayarınızda veya küçük not defterinizde ayrı günlere göre notlar tutun.

Öncelikle yapmanız gereken şey, hayatınızda (ev, iş, arkadaş, kendiniz için..hepsi dahil) “o gün” için önceliklerinizi belirlemeniz. Bu öncelik sırasına göre de işlerinizi sıralayarak mümkünse bir yere not edin.

Düzenli olarak katılacağınız etkinlikler için yapmanız, hazırlamanız veya yanınızda olması gerekenler için bir listeniz olsun. Böylece bu tür etkinliklerden önce bu listeyi kontrol etmeniz yeterli olacaktır. İşten çıkmadan ve yatmadan önce bir sonraki gün neler yapacağınızı planlayın, sabah uyanma saatinizi buna göre belirleyin.

 

İşyerinde daha verimli olum

Özellikle mükemmeliyetçi kişilerde bütün işi üstlenmek gibi bir tutum görülebilir. Bundan kaçınmaya çalışın… Sizin adınıza başkalarının da yapabileceği işler için yardım isteyin. Ancak yöneticiyseniz onların bu görevi doğru anlayıp anlamadıklarını öğrenmek için geri bildirim almayı da ihmal etmeyin.

Yapmaktan hoşlandığınız işleri haftanın ilk gününün ilk işi olarak planlayın.  Güne hoşlandığınız bir işle başlamak sizin keyifli olmanızı sağlayacaktır. Ardından da ilk öncelik verdiğiniz işle devam edin ve gün içinde belirli aralıklarla önceliklerinizi ve ne kadarını yapabildiğinizi, ne kadar daha yapmanız gerektiğini gözden geçirin. Bu işler sırasında yeni öncelikler çıkarsa, onları da listeye ekleyerek üstesinden gelmek için çalışmaya başlayın.

Ayrıca kendinizi dış etkenlere kapatabileceğiniz ve dinlenebileceğiniz bir zaman dilimi de yaratmalısınız eklemelisiniz ki enerji toplayarak işlerinize yeniden konsantre olabilesiniz.

İşyerinin dışında

İş dışındaki yaşamınızda belirli aralıklarla tekrarlamanız gereken etkinlikler için de sizden çok zaman kaybına neden olmayacak zaman aralıkları planlayın. Örneğin alışveriş için marketlerin ya da alışveriş merkezlerinin en az yoğun olacakları saatleri tespit etmek ve o saatlerde orada olabilirsiniz. Böylece hem yolda (ve park yerlerinde) kaybettiğiniz hem de alışverişte harcayacağınız zaman daha az olacaktır. Ayrıca, meyve sebze gibi kendiniz seçmek isteyeceğiniz ürünler dışındaki ihtiyaçlarınız için internet alışverişini daha sık kullanabilirsiniz.

Ürün yerleştirme  🙂

Elbette tüm bu zamansızlığın arasında psikolojik destek ve yardım almak sizin için çok mümkün gözükmese de teknolojinin nimetlerinden faydalanabilirsiniz. Online terapi uygulamaları ile hayatınızda yaşadığınız irili ufaklı sorunları rahatlıkla danışıp, hızlıca cevap alabilir ve zaman kaybınızın önüne geçmiş olabilirsiniz. Türkiye’nin ilk ve tek psikoterapi uygulaması olan Terapist sayesinde akıllı telefon ya da tabletinizin yanınızda olduğu her yer ve zamanda size hizmet vermek için hazır olacağız.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir